Tegenwoordig is het niet meer nodig om met een teruggetrokken haargrens of kale plekken op je hoofd rond te lopen. Er zijn meerdere mogelijkheden om jezelf weer een volle haardos te geven. We zetten er een paar op een rijtje. Zo weten de jonge senioren ook wat er mogelijk is.
FUE haartransplantatie – Wat is het?
Een van de meestgebruikte haartransplantatie methoden is de FUE techniek. Waarbij FUE staat voor Follicle Unit Extraction. Dat betekent dat de haarwortels stuk voor stuk met een holle naald of boortje worden verwijderd en overgezet op de nieuwe plek.
Meestal worden haren vanaf het achterhoofd verwijderd en op het voorhoofd of kruin weer teruggeplaatst. Achter op het hoofd hebben mensen namelijk zelden last van haaruitval, dus dat is een mooie bron voor het opvullen van andere plekken.
FUT haartransplantatie – Hoe werkt deze methode?
Een techniek die al wat langer bestaat is de FUT methode. De letters FUT staan voor Follicle Unit Transplant. Een nadeel van deze methode is dat het een litteken nalaat. Daarom wordt er tegenwoordig minder vaak voor deze methode gekozen.
Ook hier worden de haartjes van het achterhoofd gebruikt. Er wordt een strook haar verwijderd en op de nieuwe gewenste plek teruggeplaatst. Zo’n strook kan variëren in formaat, maar is meestal één centimeter breed. Er groeien zo’n tweehonderd haren op een vierkante centimeter. Dus afhankelijk van wat er nodig is, wordt er een paar centimeter huid met haar gebruikt. Daarna wordt de huid gehecht. En als het haar weer is gegroeid, valt het over het litteken heen.
Haartransplantatie de Frêchet-Extender
Naast de FUT en FUE methoden zijn er nog alternatieve mogelijkheden om haarverlies aan te pakken. Zo wordt er bij de Frêchet-extender methode geen haar getransplanteerd, maar wordt het kalende gebied verkleind. Deze behandeling baseert zicht namelijk op het oprekken van de huid.
Er wordt een soort elastiek onder de huid gebracht. Deze wordt gedurende zo’n dertig dagen steeds verder samengetrokken. Op die manier rekt de huid met haar steeds verder naar elkaar toe en wordt het kale gebied dus steeds kleiner.
Geef een reactie