
Wanneer je als ondernemer wilt investeren in jouw bedrijf, moet je vaak flink wat eigen vermogen hebben. Een nieuwe machine of een nieuw voertuig is namelijk niet bepaald goedkoop. En wat te denken van een uitbreiding? Heb je momenteel niet voldoende eigen vermogen om de gewenste investering te doen? Dan schuif je deze mogelijk op de lange baan. Zonde, want hierdoor streven jouw concurrenten je mogelijk voorbij. Met een zakelijke lening voorkom je dit. Wil je zo’n financiering aanvragen voor jouw bedrijf? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hier namelijk drie dingen op een rijtje die je zou moeten weten voordat je een zakelijke lening aanvraagt.
1. Geld lenen kost geld
Deze slogan heb je ongetwijfeld weleens voorbij horen komen op de radio of televisie of gelezen in de krant. Hiermee word je gewaarschuwd dat geld lenen niet gratis is. Begrijpelijk, want een ander stelt jou geld beschikbaar om te investeren. Dit geld dien je terug te betalen. Daarom los je maandelijks af op een lening. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke leningen, maar ook als je een financiering voor jouw bedrijf aanvraagt.
Bovenop de maandelijkse aflossing komt rente. Sluit je een zakelijke lening af? Dan wordt deze rente geheven over het gehele bedrag dat je leent. Je betaalt de rente gedurende de gehele looptijd van jouw zakelijke lening. Dit is de reden dat geld lenen geld kost. Door de rente betaal je uiteindelijk meer geld terug dan je daadwerkelijk geleend hebt. Dankzij de rente is het voor een geldverstrekker namelijk interessant om jou geld te lenen. Bij een zakelijke lening betaal je overigens de gehele looptijd dezelfde rente. Hierdoor weet je op voorhand al hoeveel zakelijk lenen jou per maand kost.
2. Hoeveel kun je lenen?
Heb je geld nodig om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren? Dan kun je hier een zakelijke financiering voor aanvragen. Voordat je dit doet, wil je eerst weten of je voldoende geld kunt lenen. Gelukkig kun je tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig een zakelijke lening berekenen. Ga er nooit van uit dat je het volledige bedrag kunt lenen dat je nodig hebt. Geldverstrekkers willen immers niet al te veel risico lopen. Daarom kijken zij naar bepaalde financiële gegevens van jouw bedrijf. Zo moet je bijvoorbeeld bij- en afschrijvingen aanleveren, evenals de jaarrekening.
Nadat je benodigde gegevens hebt aangeleverd, verdiept een geldverstrekker zich hierin. Op basis van de financiën van jouw bedrijf ontvang je vervolgens een aanbod op maat. Het gaat hierbij om een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je hier al dan niet op ingaat. Ga je akkoord? Dan moet je vaak nog wat aanvullende documentatie aanleveren. Tot slot teken je de overeenkomst. Zodra dit gebeurd is, staat het geld binnen de kortste keren op jouw rekening.
3. Waar vraag je een zakelijke lening aan?
Er zijn vandaag de dag talloze geldverstrekkers waarbij je een zakelijke lening af kunt sluiten. Daarom vragen sommige ondernemers een financiering aan bij de eerste de beste geldverstrekker. Dit kan, maar verstandig is het lang niet altijd. Zakelijke leningen kunnen namelijk op verschillende punten van elkaar verschillen. Zo betaal je bij de ene geldverstrekker mogelijk een hogere rente dan bij de andere. Ook kan er verschil zitten in de looptijd. Vergelijk geldverstrekkers daarom eerst met elkaar en hak dan pas de knoop door.
Geef een antwoord